Een bericht van Kleurig Kakelen

Karin Hartman

Beste lezers,

We wandelen de herfst weer in, de scholen zijn alweer even onderweg, sportclubs zitten volop in de competitie. Maar ook de rust en vrijheid die de meesten voelden in de vakantie is verdwenen en de naderende winter kan zwaar drukken op ons. Kachel en kaarsjes aan doet al veel goed, languit op de bank in een dekentje, lekker! Maar het geeft geen energie, er is juist meer tijd om de hersenmachine op volle toeren te laten draaien. Af en toe moet je ook de machinekamer rust geven en daarvoor heb ik voor u, uw kind(eren) of gezin leuke mogelijkheden.  

Allereerst een korte uitleg: Kleurig Kakelen is een praktijk over creativiteit: tekentherapie en creatieve communicatie en natuur en bewegen: Mindfulwalk instructeur, wandelcoach, mindfulness trainer (ook voor kinderen) en natuurtolk. Eigenlijk worden de inhoud van mijn rugzak door en met elkaar gebruikt met spel, doen en ervaren om bij jong en oud een betere samenwerking tussen hoofd, hart en lijf in gang te zetten. Dat kan met teambuilding, groepsuitjes, tekengroepen, workshops maar ook individuele teken en/of wandelsessies.

De reguliere tekengroepen zijn dit jaar opgesplitst met mijn collega creabea Linda Lubberman (www.kinderyogalinda.nl) Zij doet de lessen voor gr. 1 1/m 4.

Ik heb de volgende groepen (starten in oktober | elke 14 dagen | data volgen na opgave)

gr.5/6: donderdagmiddag 16.00-17.00 uur

gr 7/8: donderdagmiddag 14.30-15.30 uur

Duopeutergroep: met ouder op woensdagmorgen 10.00 -11.00 uur.

Pubers 12-16 jaar: 19.15- 20.30 uur vrijdagavond.

Jongvolwassenen 17-27 jaar: donderdagavond 19.00-20.30 uur

Volwassenen: dinsdagavond 19.30-21.30 uur

Info en opgave kan via de site of mail/app/messenger

Verder wil ik uw aandacht vestigen op de volgende groepen:

"Pieker-kinderen"!

Is jouw kind (te) goed in piekeren? Of wil jouw kind altijd alles (te) perfect doen? Is jouw kind verlegen, onzeker of faalangstig? Dan is deze groep wat voor jouw kind! Door een combinatie van natuur, mindfulness, spel en wandelen in de Falieberg met tips en truuks onderweg die elke dag bruikbaar zijn in stressvolle situaties en intuïtief creatief bezig zijn leren deze kinderen hoe ze zich kunnen ontspannen en tot rust komen. Maar ook voelen ze zich (nog) meer begrepen door contact met gelijkgestemden. Het is niet zweverig, maar brengt deze kinderen juist met beide benen op de grond. 2 leeftijdsgroepen: 5-8 jaar | 9-12 jaar

“Samen kuieren”!

Samenwerken, samen ontspannen, samen focussen op de natuur samen spelen, samen wandelen en bewegen. Geeft vertrouwen in - en een warme band met elkaar. Dit kan in een groep met duo”s van ouder met kind. Of u kiest ervoor om met uw gezin één of enkele sessies te doen. ECHTE tijd voor elkaar waar u de winter met zijn feestdagen alleen maar meer warmte mee geeft.

“Wij zijn gescheiden”!

Kinderen kunnen verschillend reageren op de scheiding van hun ouders. Denk aan bijvoorbeeld concentratieproblemen op school, (weer) bed plassen, agressieve buien of juist stil en teruggetrokken blijven. Deze speciale groep (min 3-max 6 kinderen per groep) helpt deze kinderen bij het verwerken van de scheiding en geeft ze houvast in een tijd dat alles verandert. Door herhaling van de feiten rond de echtscheiding (soms jaren later) en ervaringen van anderen te horen leren kinderen begrijpen wat er (is) gebeurt en wordt voorkomen dat kinderen angstige fantasieën of eigen waarheden bedenken. En stappen deze kinderen later als ze er klaar voor zijn met meer vertrouwen in een eigen (liefdes) relatie.

Voor meer informatie over deze groepen of andere activiteiten van kleurig Kakelen verwijs ik u naar de website: www.kleurigkakelen.nl,

Maar ook op Facebook en Instagram kunt u meekijken in praktijk Kleurig Kakelen. Neem eens een kijkje u zult verrast zijn over de mogelijkheden.
Wens ik u en uw gezin een fantastische decembermaand toe, met warmte, liefde en gezelligheid samen.

Hennie Klooster - Kleurig Kakelen
Tekentherapie, Creatieve communicatie, Mindful wandelcoaching